dilluns, 13 de juliol del 2009

La posada en escena del finançament
















Ja s'ha acabat el culebrot del finançament. No em centraré en l'anàlisi de les xifres -seria una temeritat venint d'algú de lletres- sinó en l'escenografia de l'acord.
I voldria donar quatre o cinc pinzellades sobre la posada en escena de diumenge:

- Tot ha estat preparat per tal que ERC i més concretament Joan Puigcercós tingués el protagonisme necessari per fer que la seva militància acceptés l'acord. Ha estat una molt bona decisió dels altres partits del govern per tal que l'acord arribés a bon port i així salvar la legislatura.
La posada en escena de Joan Puigcercós el diumenge no em va agradar. El detall de canviar el cartellet del faristol en directe: un error de primera categoria. Ara, s'ha de reconèixer que amb el faristol han fixat el missatge: 3855.

- La declaració d'Artur Mas sortint de la piscina: un error. Mas no hauria d'haver comparegut fins que no controlés ell l'escenografia. La decisió que compareixés Felip Puig en comptes de Mas a la tarda és una decisió encertada si bé hagués estat millor que compareixés algú amb un parlar no tant aspre i que hagués tingut un paper més determinant en la negociació de l'Estatut, com Quico Homs. El paper que havien de mostrar és de desacord però no de ressentiment.

- La declaració solemne del president Montillaal Palau de la Generalitat: un encert. I el discurs molt ben elaborat. Tot i així considero un error el fet de no haver-ho fet en un moment molt més important comunicativament parlant: després o abans del TN. En clau comunicativa, el tripartit hauria pogut treure molt més rèdits comunicatius d'un diumenge actiu com el d'ahir.

- La declaració d'Helena Salgado: correcte. Era el que tocava: passar el tràngol com més ràpid millor i sense fer massa soroll.

I ara? Ara, un cop superats els principals obstacles de la legislatura, comença la campanya electoral per a les eleccions del 2010.

5 comentaris:

Albert Medrán ha dit...

Coincidim, amic Canaleta, coincidim.

TONI AIRA ha dit...

jo encara diria més: coincidim!

Narri ha dit...

També coincidim, però no creus que tota l'escenografia de diumenge es veia d'una hora lluny el mateix dissabte quan ERC (Ridao) deia que només els separaven quatre duros de l'acord final? Crec que es va veure molt que hi hagut una escenificació (guió) molt ben feta darrera de la presentació de l'acord. Potser podrien haver dissimulat un xic, no?

Narri

pau ha dit...

Si Narri, però la gent no segueix tant la política com nosaltres. A la gent, els esdeveniments han suuceït de manera creïble, amb el ritme i el final dessitjat.
Potser si que a vegades hi ha el perill de que es vegi massa el llautó, però crec que en aquest cas no ha estat tant evident.

pau ha dit...

Si Narri, però la gent no segueix tant la política com nosaltres. A la gent, els esdeveniments han suuceït de manera creïble, amb el ritme i el final dessitjat.
Potser si que a vegades hi ha el perill de que es vegi massa el llautó, però crec que en aquest cas no ha estat tant evident.