dimarts, 13 de novembre del 2007

El paper de l'estratègia




Lligant amb el llibre recomanat de la setmana i amb el títol del bloc, he cregut que seria interessant reproduïr el consell més important que segons Joseph Napolitan, pioner en l'assessorament polític, es pot donar a tothom que vulgui dedicar-se a la política.

"L'estratègia és el factor més important d'una campanya política"
Aquesta és la lliçó més important que he aprés en trenta anys. L'estratègia adequada pot sobreviure una campanya mediocre, però fins i tot una campanya brillant és probable que fracassi si l'estratègia és equivocada.
L'estratègia ha de ser adaptada per encaixar en la campanya; però no es pot adaptar la campanya per encaixar l'estratègia.
També cal tenir en compte aquest punt petit però assencial: si no podeu expressar la vostra estratègia per escrit, aleshores no teniu cap estratègia"

Joseph Napolitan

2 comentaris:

Cristina Redondo ha dit...

Aquest llibre és el meu llibre de capçalera des de fa anys, i sempre que haig de regalar un llibre a algú molt especial, regalo aquest llibre i en concret, una edició molt maca, com de col·lecionista, que tinc seleccionada.

Aquest llibre no només m'ha servit per fer moltes campanyes de comunicació i aplicar estratègies de màrketing a nivell professional, sinó que també he pogut aprofitar les seves estratègies per a temes personals.

Crec que és un llibre que está inclòs en la formació d'alguns caps d'estat,i , personalment crec, que la majòria de liders i directius s'haurien d'haver llegir i rellegit aquest llibre.

Molt bona recomanació la d'aquesta setmana.

pau ha dit...

Cristina,
Et refereixes al llibre "L'art de la guerra" de Sunzi,no?
És una passada. Els 13 punts són brutals, i és veritat, la seva estratègia serveix per tot: guerra, política, economia, vida personal, feina, etc. De fet,és un delsllibres amb més edicions i versions diferents,apliact a tots els camps.

Sempre dono voltes al voltant d' "el buit i el massis"