dilluns, 14 de juliol del 2008

Sense energia, no hi ha lideratge





Aquest cap de setmana l'he passat a l'Escala amb alguns dels 15 que anirem a Washington el proper mes de novembre a seguir les eleccions nordamericanes.
El notre amfitrió, en Marc Teixidor, ens va preparar una sorpresa molt agradable: la presentació del llibre POLÍTICAS d'Antoni Gutiérrez-Rubí al Si Us Plau de Roses.

A més de que sempre és un plaer escoltar un gran assessor en comunicació com l'Antoni, l'acte va ser molt interessant i voldria compartir una reflexió que em va provocar.

La brillant presentació del llibre va anar a càrrec de l'exdelegada del Govern a Girona , diputada i blocaire, Pía Bosch i de l'Alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana.

El llibre de l'Antoni, POLÍTICAS, parla sobre les dones polítiques, més concretament sobre les dones que són líders polítics. Tots els que estàvem al Si Us Plau vam veure que la flamant alcaldessa de Roses, n'era una.

La Magda Casamitjana, poseeix una de les condicions indispensables per a qualsevol lideratge: l'energia. Té tanta energia que és impossible no notar-la.

Un líder, s'ha de caracteritzar per tenir una energia inesgotable, i ha de saber transmetre-la. Ha de tenir energia, força, per a portar a terme el seu trajecte polític -moltes vegades una travessia pel desert que curteix el lideratge- i ha de saber comunicar que té aquesta energia.
És imprescindible que la ciutadania vegi que el líder té força, té energia, té fé i moral de victòria.
L'elector sempre busca - encara que sigui inconscientment- que la persona que ha de liderar la societat -el candidat, el governant- no defalleixi quan la situació sigui difícil, que tingui fé i esperança en un millor futur, i obviament, que tingui la força necessària, l'energia per a portar a terme aquesta empresa tant difícil.

Sense energia, no hi ha lideratge.

2 comentaris:

Albert Medrán ha dit...

energia, aquesta és la paraula que la defineix!

una gran estona, sí senyor! i passa les fotos!

Antoni ha dit...

Sí, passa-les!
:-))))