dilluns, 25 d’agost del 2008

La FOX espanyola






Sempre havia pensat que el model dinformatius de la nord-americana FOX News era impossible que es realitzés a Europa, i menys aprop de casa nostra.
A nivell radiofònic hi havia la COPE, però em semblava inversemblant que sorgís una televisió amb vocació de tenir gran audiència prancticant aquest tipus d'informatiu.

Estava equivocat. L'he trobat. És la Sexta.

Aquests dies d'estiu, després de veure el programa sobre "crims imperfectes" que fan a la Sexta d'una a 2/4 de dues, sense voler seguia les notícies a través d'aquest canal de televisió impulsat pel govern de Zapatero.

Els informatius de la Sexta notícias tenen tot allò que un informatiu digne no ha de tenir i que sí que té FOX News:

- Sectarisme. Tot el que fan els uns és fantàstic i els altres horrible
- Demagògia. Allò important és allò versemblant, no allò real.
- Populisme. Utilitzen l'imaginari popular més primitiu per buscar audiència
- Espectacle. Si no et diuen que és un informatiu et pensaríes que és un reality show.
- Sensacionalisme. Prima l'interés per allò morbós i escabrós
- Holliganisme. No cal informar, som els més forofos de tots, amb Espanya,amb l'esquerra, amb Obama, contra els EEUU, etc.

Sort que aquesta és el braç mediàtic del nou socialisme!

Vist lo vist, espero que PRISA aguanti l'embit!

3 comentaris:

Vicent Martínez ha dit...

Amic Pau, gràcies al (o per culpa del) treball de recerca del MMP, he pogut comprovar com la síndrome "realitat paral·lela" està molt extesa. Les mateixes informacions a diferents diaris dibuixen realitats absolutament diferents.

I El País hi participa, i tant que hi participa! Els diaris tenen agenda pròpia, que se'n diu, i obliguen la realitat a posicionar-se al seu voltant.

El sistema mediàtic espanyol és deplorable, i no se'n salva ningú. Me'n ric jo del quart poder... Els mitjans són empreses, i com a tal els hem de contextualitzar (i tractar). La Sexta fa la seua aposta, i de moment no els està sortint gens bé.

Marc. ha dit...

Tens més raó que un sant, ara bé, em sembla que et quedes curt, sempre a diferents nivells.
TeleCinco i Cuatro, tampoc es queden curtes, i el que és pitjor, la "nostra", l'estimada per tots, la en temps passats era líder d'audiència i de qualitat, en que s'ha convertit.
Com tracten el conflicte de palestina, i el de Georgia, i la Xina comunista, i al triunvirat de les antilles.
És trist que un català amb sentiment nacional com jo, s'hagi de refugiar als informatius de la dretana ANTENA 3, per trobar una mica de rigor informatiu.
Un altre dia parlem dels diaris o dels "TBOS" del nostre país.

pau ha dit...

Cento,

Totalment d'acord en que tots els grups mediàtics tenen agenda pròpia i volen influïr i el cas d'El País i Cuatro molt clarament. Però el que jo decric és el nivell en que ho fa la Sexta, al nivell dels programes com "Aquí hay tomate". Avui han començat l'informnatiu! adreçant-se a l'arbitre del partit de bàsquet entre EEUU i Espanya i li han dit de tot.
Fins ara es feia intentant guardar les formes -com fan el grup PRISA i el Godó- però no amb aquest manera de dir, no intento ni ser ni una mica "objectiu". I què?

Marc,

La informació que dóna TV3 de la política internacional és deplorable. Totalment esbiaxada i pels qui ens interessa aquest tema és tristíssim. Sincerament, crec que no hi ha cap TV pública a Europa que sigui tant parcial en la informació internacional.