dimecres, 5 de novembre del 2008

Obama







Finalment ha guanyat Barack Obama. Ha aconseguit un gran triomf. Ha aconseguit trencar la barrera del 50% dels vots que tant es resistia als demòcrates. Ha conseguit ser el primer president negre de la història dels EEUU.

L'estratègia de campanya d'Obama ha estat impecable. La de Mc Cain, no. Si bé, el vot republicà ha estat enormement fidel i ha aconseguit mantenir tots els seu estats tradicionals.

Els reptes que té el nou president davant seu, són enormes, però un sobresurt per sobre de la resta: la crisi econòmica.
L'agenda política d'Obama es veurà marcada per un únic tema, l'economia. La crisi marcarà més l'agenda que no pas l'Iraq i això és el regal que han deixat els republicans al nou president.

Ahir vam anar al Departament d'Estat dels EEUU, al Centre Internacional de Premsa i vam cel·lebrar el recompte electoral a la festa de Campaigns and Elections. La nit ha estat molt llarga. I avui les conseqüències es noten....

Felicitats al nou president, Barack Hussein Obama!


1 comentari:

Marc. ha dit...

Per cert, aquí a les espanyes i “aledaños”, el súper ZP no ha trigat ni mig segon a fer-li la “gara-gara” a l’Obama. El que no entén el ZP, és que quant va desplantar la bandera americana, no estava desplantant a Bush, estava desplantant a tot el poble americà, Obama senador inclòs.
Per sort , la talla política del President Obama, és molt superior a la del “pinochio ZP”, i les relacions d’ecspanya amb la primera potencia mundial segurament millorarant, o poder no? Com ho veieu des dels EEUU?