divendres, 28 de març del 2008

La crisi d'ERC

Molt s'està parlant aquests darrers dies de la crisi que s'està produïnt en el sí d' ERC, arrel dels resultats electorals del passat 9 de març, com bé comenta l'amic Vicent,
Tot i que la patacada és molt forta, el problema electoral d'ERC ja feia temps que es veia a venir amb unes baixades fortíssimes de resultats a les eleccions catalanes del novembre del 2006 i a les municipals del 2007. És doncs, un problema que vé de lluny.
Un dia intentaré fer un post on exposi els meu punt de vista sobre l'estratègia d'Erc d'aquests darrers anys, però crec que això avui no toca.

El que m'agradaria assenayalar avui, és un tema que explica molt bé la situació actual dels partits polítics catalans: el posicionament i l'estratègia.

Tots els partits polítics tenen el seu espai electoral i les baixades de vots, sovint indiquen que un altre partit està ocupant el teu espai electoral.

Crec , sincerament, que part de la crisi en la que estan passant els partits catalans es deu a no fer un bon anàlisi sobre quin és el seu respectiu electorat, no conèixer bé quin és el seu espai electoral, i no tenir una estratègia adequada per a posicionar-se en un espai adient i crèixer per el lloc més normal.
És a dir, hi ha un problema d'anàlisi que condueix a una estratègia errònia i a uns resultats mediocres. Només així s'entèn que tants votants s'hagin quedat a casa i se sentin orfes electoralment parlant.

No cal dir, que ERC n'és l'exemple més clar. I amb la guerra interna que han iniciat, sembla que continuen sense entendre res.