dimecres, 8 d’octubre del 2008

Ha guanyat Obama

No és cap sorpresa el titular d'aquest post. He vist tot el debat d'aquesta nit, i Obama ha guanyat clarament.
Així com considero que Mc Cain va estar millor en el primer i que Palin va empatar amb Biden en el segon, en aquest tercer debat, Obama ha estat molt millor.

I ha estat millor per què ha trobat el tó. De fet, des que es va aguditzar la crisi econòmica i l'economia va passar a ser el tema de la campanya, Obama ha trobat el tó de la campanya i Mc Cain ha quedat desubicat. Mc Cain no tenia una campanya preparada per ser monotemàtica en economia. Obama tampoc, però l'economia només pot perjudicar als republicans.

En aquest debat i en la campanya, Obama es mou amb la tranquilitat de saber que l'escenari el beneficia i sabent que és el candidat rival el que ha d'arriscar. és per això que és tant important trobar el tó. I l'ha trobat.

De totes maneres, encara queda gairebé un mes de campanya i poden passar moltes coses. John Mc Cain és un supervivent, un lluitador nat, que avui en dia ho té molt difícil, però que és dels que es rendeixen. El problema és que el tema de la campanya és molt negatiu per ell i molt beneficiós pels demòcrates.

L'única opció que té Mc Cain per guanyar a Obama és modificar el seu missatge. El seu missatge "Primer Amèrica" hauria de mutar a un " Primer, els americans" i intentar que aquesta modificació sigui creïble. Si encara vol tenir alguna opció Mc Cain haurà de deixar la pàtria abstracta per començar a posar cares i noms a la pàtria. Més americans i menys Amèrica. ës el que va fent Obama.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estic frisant per veure'l aquesta nit!