dijous, 12 de novembre del 2009

El Relat de l'Emprenedor










A petició de l'amic Eduard Batlle i de l'incansable STIC.CAT, el proper dijous 19 de novembre participaré a la Jornada "Empendre el Futur" al Fòrum 360 de Mataró.




M'han demanat que obri les jornades i que parli sobre "El relat de l'emprenedor".

Preparant la ponència, m'han vingut algunes idees sobre el relat i l'emprenedor que m'agradaria compartir:

- El relat, l'estructura narrativa és la manera més eficaç per a transmetre coneixement.
És la la manera més comprensible, més articulable, més memorable i més senzilla de difondre qualsevol coneixement o informació que volguem transmetre.

- El relat és el que ens defineix. Ens diu què som, és el que ens ajuda a construïr la nostra marca i el que ens dona COHERÈNCIA. Sense coherència no hi ha marca, i obviament, el relat es perd.

- El relat és exitós quan la gent identifica en nosaltres, el nostre projecte o la nostra marca, tres respostes:
D'on venim, on estem i on anem.
No n'hi ha prou en que ho sabem nosaltres -ja és molt- sobretot, és un relat exitós, quan la gent visualitza en nosaltres les respostes a aquestes preguntes.

- En els projectes dels emprenedors, projecte personal i projecte professional van estretament units. Són una mateixa cosa. El relat doncs, és el mateix. El relat del projecte és el relat de l'emprenedor i a l'inversa.

Tot bon emprenedor ha de saber construïr el seu relat, ja que a més del seu relat presonal, serà el relat del seu projecte.

2 comentaris:

Albert Medrán ha dit...

A veure si dones llum a molts emprenedors i millorem el país!

pau ha dit...

Ho intentarem Albert!