diumenge, 19 d’octubre del 2008

Colin Powell, un caramel enverinat?

L'exsecretari d'Estat del Govern de George W. Bush, Colin Powell ha anunciat aquest diumenge que recolza al candidat demòcrata Barack Obama.
L'equip de campanya i els seguidors del candidat demòcrata han rebut el recolzament com el tret de gràcia a la cadidatura de John Mc Cain. Un general republicà respectat, dona el suport a Barack Obama i no a l'heroi de guerra republicà. Llàstima que comparteix el mateix color de pell que el senador d'Illinois.

És aquí on veig el problema. La decisió de Powell torna a posar el factor racial en el centre del debat.
La pregunta que es poden arribar a fer els Joe's els "fontaneros" i els Manuels els jardiners és: Tots els afroamericans votaran a l'Obama per què és negre? La raça prima més que el programa?

Aquestes dos preguntes són terribles ja que porten a una conclusió implícita: Obama afavorirà més els "seus"?

Si la classe obrera blanca es planteja aquesta pregunta, Obama tindrà un problema gegant.

Els assessors d'Obama li hauríen d'aconsellar que a més de l'Ohpra i en Collin Powell, algún republicà blanc recolzés la seva candidatura.

Obama només pot guanyar a Ohio i Florida si és vist com un candidat transversal entre tots els grups racials del EEUU. Mc Cain en canvi, no necessita el vots afroamericà per a guanyar, només li cal convèncer als Joes el "fontanero" i a una part dels llatins que Obama només afavarirà als de la seva "raça".
En aquest sentit, no sé si el suport de Powell és tant positiu.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Comparteixo amb tu que no estic convençut que l'endorsement de Powell sigui el millor per Obama, però suposo que tot plegat és tan atípic que potser al final només es llegeixi com el recolzament d'un republicà a un demòcrata.

El que si està clar és que no tinc clar del tot com afectarà la raça. per això quan avui tothom diu "Obama ja ha guanyat" cal posar una mica el fre, no?

Anònim ha dit...

D'acord! accepto Collin Powell com a negre

pau ha dit...

Estic d'acord amb tu, Albert