divendres, 3 de juliol del 2009

Bona comunicació? Per a qui?













Impressionant posada en escena la de la trobada entre José Luis Rodríguez Zapatero i Patxi López a la Moncloa. Tot estava pensat, tot calculat. Comunicació política en estat pur.

I dos missatges clars:

- Ara governen els bons al País Basc
- Els bons som nosaltres: "Dos gobiernos, una única política antiterrorista"

Tant pensat va ser des de la Moncloa, que es van passar de frenada.

Per què?
Doncs, per què si bé Zapatero obviament surt reforçat amb el nou govern basc - tapa un dels flancs més dèbils que tenia i on el PP més l'atacava, la política antiterrorista- el que no surt gaire reforçat és Patxi López.

Patxi López, semblava el governador que tornava a la metròpoli després d'aconseguir conquerir colònies. Els "massatges" de Zapatero van ser massa exagerats. Havia d'haver tingut un tracte preferent, però correcte, fins i tot una mica distant. Com el que va tenir en el seu moment Emilio Pérez Touriño o el president Montilla.

No es fa cap favor a Patxi López fent-li aquests "massatges" públics, ja que reforcen la idea que ha intentat transmetre el PNB, de que és merament un enviat de Madrid per fer fora als nacionalistes del govern. I amb l'objectiu aconseguit, s'el premia i s'el mima.

Amb aquesta idea, es transmet que a López i al PSE, no els interessa el País Basc en sí, sinó sobretot, que no hi governi el nacionalisme.
I aquest és un misstge negatiu per a qualsevol governant.

L'objectiu número 1 de qualsevol president, alcalde, etc. és la seva ciutadania. Els ciutadans volen pretenen que només hi hagi una prioritat, els seus interessos.
I aquests volen que es transmeti aquesta idea.

Amb la posada en escena de l'altre dia, es reforça el missatge del nacionalisme basc, se li dona la raó, es consolida el seu marc.

López hauria de començar a entendre que si vol repetir com a lehendakari, haurà de defensar amb fermesa els interessos d'Euskadi. I això sol voler dir, enfrontar-se amb Madrid.

Serà creïble un enfrontament amb Zapatero quan arribi el moment, després del "massatge" de l'altre dia?

1 comentari:

Albert Medrán ha dit...

Completament d'acord Pau, a López sembla que se li oblida que ell governa pels bascos, no pels espanyols...