dimarts, 4 de desembre del 2007

Les tres preguntes de Karl Rove







Una vegada li van preguntar a Karl Rove -"l'arquitecte" de George W. Bush- que era el que, segons el seu punt de vista, feia que una persona votés per un candidat o per un altre. Quina era la motivació que feia que un votant es decidís per una persona i no per un altre.
I Karl Rove, va respondre que davant d'unes eleccions -apart de la gent que té el seu vot decidit permanentment- el votant es fa tres preguntes de manera inconscient, que fan decidir el vot.
El candidat que més encaixi amb les respostes, és qui s'endurà l'elecció.
Aquestes preguntes, són els tres atributs claus que tot votant busca en un president, alcalde, etc. que ha de liderar una societat.
Obviament, aquestes preguntes són els atributs que busca, segons Karl Rove, el votant nord-americà, però també es poden treure conclusions sobre els atributs que el votant d'una societat occidental busca en un president o un alcalde.
Les preguntes són:

1. És un líder fort?
2. Li importa la gent com jo?
3. Puc confiar en ell?

Aquestes preguntes tenen com a resposta positiva tres atributs: força, proximitat i fiabilitat.

Aquests són els atributs que segons Karl Rove, busca tot votant en un candidat:
- Que sigui un lider fort que sàpiga liderar el país en temps de crisi, de conflictes, que no li tremoli el pols si ha de prendre decisions difícils.
- Que sigui proper a les preocupacions i els problemes de la gent. Que no visqui en una bombolla, que parli en el meu llenguatge.
- Que sigui fiable, que s'hi pugui confiar.Que no et falli. En aquest atribut, també hi va inclós la honrabilitat i la honestetat.

Segons l'arquitecte de Bush, aquestes tres preguntes van flotant en l'inconscient de l'elector a l'hora de decidir el seu vot. Si mai sou un candidat, penseu si contesteu positivament a les tres preguntes.

1 comentari:

Club saratoga ha dit...

Hola, us faig saber en nom del club, que us hem fet un meme en el que s’anomena PREMI BLOG SOLIDARI. Es tracta de nomenar set blocs solidaris que comparteixen les teves idees i opinions, o que simplement ens ensenyen tot el que saben i ho fan d’una forma totalment altruista, generosa i voluntària, simplement pel plaer de compartir. És una cadena solidària, per tant cal continuar-la sempre i cal enviar un correu als nous blocs premiats i aquests cal que continuïn la cadena amb set blocs més i posin el logotip.
Pots veure el meme que t’he fet a la nostra adreça
http://clubsaratoga.blogspot.com/

Claudio Sarabia,
President de Club Saratoga