dilluns, 25 de febrer del 2008

El debat


Avui hi ha el primer debat. Un cara a cara. Un debat de debó.
Avui un dels dos candidats en sortirà reforçat i l'altre tocat.
Aquesta nit es posa a prova el lideratge dels dos candidats.

Hi ha dues claus per encarar amb èxit un debat com aquest:

1- Mostrar preparació
Els futurs votants, els abstencionistes i els líders d'opinió, quan s'asseuen davant de la TV per mirar un debat electoral, principalment es fixen en una sola cosa, encara que ells no sàpiguen: Està preparat per governar-nos o no? Aquesta és la pregunta que inconscientment ens farem aquesta nit mentres escoltem les propostes dels candidats.
La intenció del candidat, no és convèncer a l'espectador per què el voti, la intenció és aconseguir que l'espectador reconegui la seva preparació.
Si aconsegueix que s'el consideri preparat per governar, tindrà molts punts per la victòria final. Els partidaris hi confiaran i els contraris, no tindran tanta por a que aquest, governi.

Obviament, la preparació s'ha de completar amb proximitat. No es pot mostrar preparat però allunyat de la gent, alhora. En aquest cas, no estaria preparat, ja que no coneixeria la vida real del ciutadà. S'ah de ser preparat, però planer.

2- Mostrar coherència amb l'estratègia
Aquesta és l'altra clau. La teva actuació en el debat, ha d'encaixar com un guant a l'estratègia que portes marcada, als missatges que llances. És a dir, no hi pot haver una disfunsió entre l'estratègia, els missatges, la imatge que vols transmetre a la campanya i el teu comportament en el debat.
Guanyarà el debat, el que més adeqüi la seva imatge, el seu comportament amb el conjunt de l'estratègia de la campanya.

Quins són els missatges de Zapatero? "No es lo mismo" "Optimismo contra pesimismo" "La mirada positiva" "Vota con todas tus fuerzas" "Soñar con los pies en la tierra", etc.

Doncs, el comportament de Zapatero ha de sintonitzar a la perfecció amb aquests missatges: optimisme, il·lusió, talante, futur.
No es pot fer una campanya amb el missatge "Optimisme" i mostrar-se agre en el debat.
Si Zapatero es mostra preparat i transmet aquests missatges a través de la seva actuació, com a mínim, té garantit l'empat.

Quins són els missatges de Rajoy? " Las ideas claras" "Con cabeza y corazón" "Sentit comú"

Rajoy ha de tenir una actuació perfectament d'acord amb aquests missatges. Ha de transmetre aquests missatges amb el seu comportament, la seva gesticulació, el seu tó de veu, etc. Tot ha d'anar en la mateixa direcció, el de l'estratègia.
Que ha de mostrar Rajoy amb el seu comportament en el debat? claretat, seguretat, sentit comú i solvència.

Aquest és el terreny de joc on es jugarà el debat. El que tingui una actuació més coherent amb la seva estratègia i alhora es mostri preparat, serà el guanyador del debat.

PD: Abans d'acabar el debat, tots els assessors, estrategues i responsables de campanya del partit, a intentar convèncer als periodistes i opinadors que el nostre candidat ha guanyat el debat. La percepció dels líders d'opinió és clau per a decidir qui és el guanyador. Cal influïr en la seva percepció

2 comentaris:

Albert Medrán ha dit...

quins nervis pau! començaaaaaaaa!!

Albert Medrán ha dit...

estic esperant els teus comentaris!