divendres, 11 de juliol del 2008

Més sobre el Barça

Jan Laporta ho hauria de tenir sempre present:

"Res resulta tant sorprenent als qui observen els assumptes humans amb mirada filosòfica, com la facilitat amb la que uns pocs governen a molts. I la docilitat implícita amb la que els homes sotmeten els seus propis sentiments i les seves passions a la dels seus governants.
Si indaguem sobre com es produeix aquest miracle, descubrirem que els governants no tenen res que els sostingui excepte l'opinió.
El govern, doncs, es fonamenta només en l'opinió. I aquesta màxima s'aplica tant en els governs més despòtics i militars com als més lliures i populars"

David Hume

4 comentaris:

Anònim ha dit...

La opinió es pot manipular. El mal de Laporta és que s'ha creat molts enemics... i molt poderosos. No passo per ser-ne un partidari, però tot i així crec que se li magnifiquen els errors. Com sempre passa a Can Barça, altres vindran que el faran bo.
Salut!

pau ha dit...

Que altres vindran que el faran bó, segur. Que s'ha creat enemic poderosos, també. Tot i que al principi, tothom li anava a favor.
Beta, l'opinió es pot manipular temporalment, però el que no es pot fer és enrocar-se contra les corrents d'opinió majoritàries. Les fugides endavant, són això, fugides endavant.

Anònim ha dit...

Crec que la opinió es pot manipular temporalment i perpètua. Tot depèn de l'habilitat de qui manipula.
Que el corrent s'endurà Laporta malgrat s'enroqui? Segurament. Però ara per ara, les úniques sortides que tenia eren l'enroc o la dimissió. I dimitir és perdre.
Per això s'enroca, per veure si el corrent canvia. I en el futbol, de vegades, canvia molt ràpidament!

Salut!

pau ha dit...

Beta,
Jo no tinc tant clar que dimitir sigui necessàriament perdre. I més si ha de marxar l'any que vé i amb les aspiracions que té Laporta fora del futbol.
Una bona sortida i una retirada a temps, és un bon posicionament pel futur.