diumenge, 30 de març del 2008

La cristal·lització







En una campanya electoral, en l'execució d'una estratègia i en la construcció d'un candidat, hi ha un moment màgic, el moment on es confirma la vàlua de l'estratègia decidida: la cristal·lització.

La cristal·lització és el que es produeix en el moment en el que la proposta política d'un candidat i les preocupacions i esperances dels electors coincideixen i cristal·litzen en una persona: el candidat.

Tota l'estratègia està enfocada per arribar a aquest moment. És el moment en el que la construcció del candidat arriba a la seva fí. Aquesta cristal·lització es produeix poc abans de les eleccions, en plena campanya electoral.

Hi ha un moment en que les propostes, la imatge, els atributs, el candidat acaven esdevenint el que més s'aproxima a la imatge ideal que tenen els electors del candidat que els ha de governar.

Quan el candidat cristal·litza a ulls dels ciutadans, bona part de la nostra feina ja està feta.

Però com definiríem aquest moment màgic, en el que s'uneixen candidat i electors?

La relació entre un candidat que té un projecte polític i una ciutadania, és molt similar a la relació que hi ha entre un artista i el públic en general: En aquest cas, la cristal·lització es produeix quan es troben la creativitat, l'art de l'artista i el gust, el plaer del públic.

3 comentaris:

c ha dit...

al respecte et recomano llegir Crystallizin Public Opinion, del Dr.Edward L.Bernays, expert en Relacions Públiques Empresarials i Assesor crec d'algunes campanyes del Bush pare en el seu temps...si no m'equivoco...el llibre sí, prou interessant per aquest tema.

Albert Medrán ha dit...

com portes la memòria??

pau ha dit...

Cristina,
Merci per la recomanació. El buscaré.

Albert,
Molt endarrerida. Tinc l'esquema clar i ara, m'hi he de posar