divendres, 25 de setembre del 2009

El poder de la imatge

Quantes coses comunica aquesta imatge!

És terrible el poder de la imatge d'aquesta fotografia. Què ens comunica?

Bàsicament una cosa, que no ajuda precisament a vèncer la imatge de poc control de la situació que ara mateix té Zapatero: no li fan cas.

Si aquesta foto fos solament una foto familiar, no seria preocupant. És més, crearia empatia amb els pares que tenen fills adolescents. Qui no ha tingut fills adolescents i aquests s'han vestit de manera estrambòtica? Quin fill no ha estat rebel i s'ha vestit d'una manera "rara"? Quin fill no es fa piercings? Fins aquí, tot bé. Les filles del president del govern també són adolescents i com a tals actuen.

Ara, no pots deixar que les teves filles vagin així a una recepció amb el president dels Estats Units. A una comunió sí, però no amb el president Obama.
I si ho permets, és que no controles la situació ni a casa teva.

Els teus assessors de comunicació tampoc t'haurien de deixar fer-ho.
Un pare seriós -el que entendria la mitjana de la societat- els diria: "nenes, si voleu foto amb Obama us canvieu de roba. Com a mínim us treieu les botes militars"

Aquesta foto, comunicativament parlant, és una arma de destrucció massiva. I apunta directament a la credibilitat del president Zapatero.

2 comentaris:

Albert Medrán ha dit...

Aquest cap de setmana passarà a la història com el cap de setmana horribilis del mandat de Zapatero. Jo el compararia amb el cap de setmana de la primera manifestació contra la guerra d'Iraq...

pau ha dit...

Si Albert, no ha estat un bon cap de setmana per en Zapatero