divendres, 4 de gener del 2008

Els valors marcaran la batalla




Barak Obama i Mike Huckabee, han guanyat els "caucus" de Iowa.
Els participants dels caucus d'Iowa, han donat un missatge molt clar als aspirants a la presidència dels Estats Units: Són els valors, estúpid!
Han guanyat els dos candidats que representen millors els "valors" tradicionals del poble nord-americà.
Barak Obama, està fent una campanya basada en alguns dels valors més apreciats per el poble americà: el somni americà, el canvi, la llibertat, l'esperança, el futur.
Mike Huckabee, també està fent una campanya basada en els valors més arrelats en el poble nord-americà. El lema de la seva campanya és: "família, fé i llibertat" i representa uns valors molt arrelats als EEUU: baixada d'impostos, a favor de les armes, en contra l'avortament, la importància de la religió, la tradició, la llibertat individual, etc.

Aquests resultats no vol dir que aquests dos aspirants acabin essent els candidats a la presidència, però si que marca que els valors que aquests representen són el terreny de joc on els americans volen que es jugui la confrontació electoral.

El candidat demòcrata que representi millor els "valors" nord-americans que més agraden als demòcrates, serà el candidat demòcrata a la presidència i a l'inversa, el candidat republicà que sàpiga representar els valors més apreciats per els seus electors, serà el candidat republicà.

No serà una batalla per a tecnòcrates i racionalistes. El cor marcarà les eleccions.

1 comentari:

Albert Medrán ha dit...

tens raó Pau, són els valors!