dissabte, 10 de novembre del 2007

¿Por qué no te callas?




Hem de reconèixer que a la Zarzuela saben què vol dir comunicació política.
Després del mal tràngul de la visita del rei a Girona, que va suposar que per primera vegada d'ençà la transició, la figura del rei estigués realment en qüestió -tant per part de l'esquerra, com per el nacionalisme i sobretot, per la dreta espanyola, el monarca espanyol, ha tornat la situació al seu lloc, en només dos moviments.

Només en un mes, l'equip de comunicació de la Zarzuela ha organitzat una visita triomfal a Ceuta i Melilla després de 30 anys sense acostar-s'hi i ha aprofitat l'ocasió de la XVII Cimera Iberoamericana per defensar durament a Aznar davant dels atacs d'Hugo Chavez i abandonant la cimera en senyal de protesta.

En menys d'un mes, el rei torna a ser la figura intocable que era i esdevé inquestionable per la mateixa dreta que en demanava l'abdicació. En una setmana ha visitat Ceuta i Melilla, defensant-ne la seva espanyolitat i sobretot, molestant al monarca marroquí i ha defensat Aznar davant el "papus" Chavez.

Fixeu-vos en els editorials, opinions, cròniques, etc. de demà diumenge. Tots coincidiran en alavar la seva figura.

Per cert, s'ha de reconèixer que Zapatero va estar brillant, durant l'incident.

Crisis? Quina crisis? ¿Porqué no te callas?

PD: Des d'el punt de vista de política exterior, també hi ha hagut un cert "Efecte Sarkozy" en els dos gestos que va protagonitzar el rei d'Espanya. Sarkozy va demostrar amb l'incident del Txad - però també al Marroc i a Algèria- que a França ningú s'treveix a qüestionar el seu lideratge, en tots els països que han estat sota la seva influència. Que França encara és França.
En canvi a Espanya, des de Llatino-amèrica ja hi ha molts països on no se la respecta - les crítiques a les empreses espanyoles que fan Kirschner, Morales, Ortega i Chavez, és impensable que ho féssin cap país de la francofonia envers les empreses franceses- i el gestos contundents del rei, són un recordatori sobre el paper de cadascú. Un ja n'hi ha prou, un intent de visualitzar que fins aquí podíem arribar. Que Espanya encara és la madre patria. L'empremta de Sarkozy és molt allargada.

6 comentaris:

Albert Medrán ha dit...

crec que el post que has penjat es la versió Zarzuela de l'incident. I si llegeixes el meu últim article a l'indirecte, veuras la versió Moncloa, bé, la MAE.

Espero no haver dit cap barbaritat que d'aquestes coses tu n'ets l'expert!

João Filipe Rodrigues ha dit...

«Por qué no te callas?»

«Porque somos libres!»

pau ha dit...

Joao Filipe, tanto el rei cómo Chavez actuaban en clave interna, para su público.

pau ha dit...

Albert, no és la versió Zarzuela, és com aprofitar el context per el teu interés. El rei ho ha fet, Cahvez també i el rei també. Dels tres, qui més ho necessitava era el rei, i hohan aprofitat.
mira com la premsa espanyola tracta a el rei. Ha sortit reforçat de l'incident. Fins i tot F.J. Losantos ha elogiat a ZP i ha criticat al PP per la resposta a Zapatero.
La comunicació política és això aprofitar les ocasions que sorgeixen per reforçar la teva imatge, i més, si la teva imatge està tocada.

pau ha dit...

Perdó per repetir rei, volia dir que Zapatero també ho ha aaprofitat molt bé.

Albert Medrán ha dit...

t'hem entès Pau!