dijous, 11 de setembre del 2008

Comunicació Involuntària











Aquesta foto que ha publicat La Vanguardia és un mal exemple de comunicació. Comunicació involuntària, obviament.

Tota la plaça de Sant Jaume inundada de cotxes oficials dels alcaldes Catalunya per reunir-se amb el president de la Generalitat, és una imatge que comunica molt. Que transmet molts de missatges.

El missatge principal que transmet aquesta foto, és l'allunyament que es produeix entre el polític i la ciutadania un cop el primer ha jurat el càrrec.
Sovint, quan el governant assumeix el càrrec, aquest el segresta i comença a comportar-se com el seu predecessor. És com si el càrrec imposés un comportament, un distanciament, i es nota sobretot quan deixa anar la frase "Estem treballant molt. Si sabéssis les coses que tenim entre mans..."

A partir d'aquell moment, el polític comença a descuidar la comunicació i només es preocupa pel titular. És un mal molt extés i que explica moltes derrotes electorals.

De totes maneres, segur que a la reunió amb el president Montilla, hi va haver algún alcalde que va tenir el detall d'aparcar el cotxe oficial a un pàrquing pròxim o demanar al xòfer que se n'anés d'allà i que ja el trucaria quan s'acabés l'acte per a venir-lo a buscar.

No tingueu cap dubte, aquest segurament, guanyarà les pròximes eleccions.

3 comentaris:

Marc. ha dit...

Bona Diada !!!!

I com deia el canonge Collel de Vic fa un grapat d’anys
" No captem el dret de viure
Dret que no es compra ni es ven
Poble que es mereix ser lliure
Si no li donen s'ho pren".
VISCA CATALUNYA LLIURE !!!!.

Albert Medrán ha dit...

Jo crec que hi ha altres coses que ens allunyen, i no aquest cas concret, és a dir, considero normal que si hi ha una reunió excepcional un dia, passi.

Tampoc estic sempre a la plaça com per saber si passa molt sovint...

Mauro S.G. ha dit...

no és precisament el millor gest en favor de la promoció de la mobilitat sostenible.
no crec que això determini qui guanyarà o no unes eleccions (i menys encara a l'àrea metrosocialista de BCN), però sí que contribueix a la percepció de distanciament polítics-ciutadania.